Hui hem tingut a classe la visita de Mª Dolores, la Bibliotecària. Ella ens ha donat algunes pistes de com buscar més ràpid la informació als atles utilitzant l'índex toponímic i hem practicat fent algun exercici per parelles. La veritat és que quan coneixes el funcionament d'aquest llibre, descobreixes com d'interessant és la informació que s'amaga darrere de les seues gruixudes pàgines.
dijous, 30 d’octubre del 2014
Descobrint els ATLES
Hui hem tingut a classe la visita de Mª Dolores, la Bibliotecària. Ella ens ha donat algunes pistes de com buscar més ràpid la informació als atles utilitzant l'índex toponímic i hem practicat fent algun exercici per parelles. La veritat és que quan coneixes el funcionament d'aquest llibre, descobreixes com d'interessant és la informació que s'amaga darrere de les seues gruixudes pàgines.
divendres, 24 d’octubre del 2014
La importància de reciclar
clica i podràs jugar |
Hui hem rebut la visita dels xiquets de 4t que eren els encarregats de la neteja de patis aquesta setmana. Ells ens han dit com de brutes s'han trobat les instal·lacions i ens ha fet una mica de llàstima. Encara que nosaltres no tirem les coses a terra, hem pensat com de perjudicial és per al nostre Planeta que algú ho faça per això, a l'assemblea, hem reflexionat sobre el tema. També hem decidit posar ací al blog un joc que ens ajude a resoldre els nostres dubtes sobre quina deixalla va a cada contenidor.
Així que, animeu-vos i a jugar...
Així que, animeu-vos i a jugar...
Junts podem tindre un Bosco més net!
dilluns, 20 d’octubre del 2014
Una de dígrafs...
Ja fa dies que treballem l'ortografia que hem aprés en altres cursos i observem dificultats en els dígrafs per això, si algú vol repassar-los, ací ho pot fer. Ànims!
clica per veure la web |
diumenge, 19 d’octubre del 2014
auques per tot arreu...
Fa un temps estàvem treballant la poesia i vam construir unes auques ben interessants. Ens vam adonar que era molt difícil fer rimes i que s'ajustara també la mètrica. La veritat és que vam aprendre a valorar la tasca de tots eixos autors de poesia que són capaços amb les seues boniques paraules de contar-nos històries i emocionar-nos.
Si voleu veure'n alguna de les nostres només heu de clicar damunt de la d'Enric Valor, però abans, llegiu-la i veureu com us agrada!
divendres, 17 d’octubre del 2014
Setmana Fantàstica a l'octubre!
Aquesta setmana ha sigut fantàstica!
El dilluns va vindre la nostra mestra Sandra i ens va contar moltes històries que li van passar al seu viatge de noces, a New York, i va ser molt divertit.
El dimecres, els Minibics vam anar a la Biblioteca Municipal a veure l'Arxiu Històric Municipal. Mª Dolores, l'arxivera, ens va obrir una porta misteriosa i, quan vam entrar, vam veure llibres molt antics... Ella també ens va contar que els llibres que havíem vist estaven escrits a mà i que el més antic que hi havia era de l'any 1269. Ens va explicar que el paper es feia de drap i palla i la tinta amb la que s'escrivia es feia d'aigua i sutja. Per a escriure usaven plomes d'ànec, concretament la segona ploma de l'ala dreta. Finalment vam veure un llibre que era el Padró Municipal de 1892 . Allí estaven escrits tots els noms dels habitants que hi vivien aquell any a Cocentaina i el millor és que ens va donar unes fotocòpies i ens va encomanar una tasca. Ara sí que semblarem vertaders investigadors!
Junaida Bousbiba
dimecres, 15 d’octubre del 2014
Acròstics de 6éA
clica si vols veure el document |
A classe treballem i molt creant obres pròpies.
En l'assignatura de valencià vam estudiar la poesia i una de les manifestacions més divertida que vam practicar va ser la de construir acròstics. Ací teniu una mostra dels que més ens van agradar.
Gaudiu-los!
diumenge, 12 d’octubre del 2014
Comencen les Activitats Extraescolars
Aquesta setmana comencen algunes de les activitats extraescolars:
El taller de Fang i ceràmica l'anem a transformar en Pintura així que anem a deixar uns quants dies més per als que vulguen participar-hi. No us ho penseu i a passar-ho bé!
- Teatre els dimecres a les 15:15h al Bosco I
El taller de Fang i ceràmica l'anem a transformar en Pintura així que anem a deixar uns quants dies més per als que vulguen participar-hi. No us ho penseu i a passar-ho bé!
dimecres, 8 d’octubre del 2014
I per fi la xocolata!
Aquest matí hem vist un vídeo on hem aprés, entre altres coses, que el Llibre dels Fets és una autobiografia del rei Jaume I el Conqueridor. En acabant, hem esmorzat tots junts una xocolata molt bona a la qual ens ha convidat l'empresa que porta el menjador. Nosaltres hem convidat a esmorzar amb nosaltres a Alícia, la mare de Jordi, ja que ha sigut la que ens ha fet la xocolata des que tenim tres anys i li hem fet una ona supergegant. També ha vingut a visitar-nos Elies i s'ha quedat a fer jocs tradicionals al pati. Hi havia molts i molt variats i quasi no ens ha donat temps a participar en tots. Per cert, hem aprés a jugar a l'escampilla, al calig i als patacots, uns jocs molt antics que ens han ensenyat els iaios d'uns companys de quart que han vingut a col·laborar amb les mestres.
Veritablement, ens ho hem passat d'allò més bé!
Gràcies Fernanda!
Moltes gràcies per la teua col·laboració!
dimarts, 7 d’octubre del 2014
Hui, la festa del Correllengua!
dilluns, 6 d’octubre del 2014
divendres, 3 d’octubre del 2014
El mensaje de Ángel
Un día en 6ºB trabajamos en la asignatura de castellano una lectura:
EL MENSAJE DE ÁNGEL
Como nos hizo reflexionar bastante, decidimos escribir un resumen de la lectura para dejarlo escrito en el blog. Cuando los leímos en clase nos gustaron varios textos por diversos motivos; uno por cómo expresaba los sentimientos del protagonista, otro por su originalidad, otro porque conservaba alguna frase hecha... Así que decidimos poner uno de cada grupo y esperamos que os gusten.
"Un día Ángel quería expresar sus
sentimientos; compró un espray rosa y por la noche escribió en una pared del
instituto “Eres la más guapa del colegio”. Era un anónimo y las chicas no
sabían para quién de ellas iba dirigida la frase. Fueron a ver el grafiti una
niña, el panadero… Por la mañana, el colegio entero estaba hablando de la
pintada. En concreto se lo decía a Lolita, una compañera pero ella no lo sabía."
Marc Fernández
"Ángel es un niño que quiere
enviarle un mensaje a una niña del colegio y decide escribir en mensaje en una
pared del colegio con botes de espray de color rosa. Todos pensaban que lo
había escrito otro niño llamado Josema porque “quién hace cesto, hace cientos”.
Todas las chicas pensaban que el mensaje iba dirigido a ellas y se sentían
orgullosas. En fin, todo el mundo se daba por aludido."
Carmen Ardevínez
"Me llamo Ángel y estoy en la
calle a las 12 de la noche. Estoy haciendo un mensaje anónimo en el que pone:
“Eres la más guapa del colegio”. Es por la mañana y todos contemplan mi mensaje
hecho con grafitis. Creo que me ha salido perfecto y se lee muy bien. Estoy muy
orgulloso porque es la primera vez que lo hago, pero lo más importante es que
ella lo está mirando en este momento. Ella no sabe quién lo ha escrito ni a
quién va dirigido porque es un mensaje anónimo. Todo el mundo habla de mi
cartel i muchas chicas se creen que va dirigido a ellas. Es curioso, yo sólo
quería llamar la atención de ella y muchas chicas se han dado por aludidas."
Andreu Barceló
"Un día por la noche, Ángel se
propuso hacer un escrito en la pared de su colegio, pero antes hizo un borrador
en un papel aparte y ese mismo día compró un bote de espray de color rosa
aunque él lo quería negro. Cuando lo compró se fue a la pared de su colegio y lo
hizo, escribió: “Eres la más guapa del colegio”. Todos pensaban que era Josema
y desde ese día no pararon de hablar todos de lo que ponía en la pared del
colegio, incluso los vecinos."
Arihan Abad
"Ángel es un niño que no se atreve
a decirle a una niña del colegio que le gusta entonces decide escribir en una
pared por la noche y sin ayuda: “Eres la más guapa del colegio”. Al día
siguiente, en el colegio, todo el mundo está hablando de ello y todas las niñas
del colegio se daban por aludidas porque se creían que eran ellas pero era para
la chica que le gusta a Ángel que se llama Lolita."
Judith Llinares
dijous, 2 d’octubre del 2014
El bolsillo del Planeta
Después de mucho debate i discusión en clase hemos llegado a un acuerdo sobre qué interrogante queremos resolver. Luisa nos dió la pista; ella quería estudiar las pesetas y sus equivalencias al euro y Marc Torró amplió esta duda al resto del planeta así que ahora tendremos que investigar sobre què monedas hay en los distintos continentes, cuales se utilizan más, qué países son los más ricos y de paso analizaremos sus banderas, aprenderemos a situar los continentes y países en el mapa y todos los océanos y mares que los rodean. Decidimos buscar un nombre divertido que representara lo que queríamos investigar y se propusieron ideas originales y creativas pero al final nos quedamos con "El bolsillo del Planeta".
Como veis, también hemos decidido hacer todo esto en castellano, así que ahora tendremos que expresarnos y escribir en esta lengua. Estamos muy emocionados y tenemos ganas de pensar què proyecto vamos a construir y empezar a buscar la información para ver qué descubrimos. De momento nos hemos organizado en clase, hemos distribuido los materiales de los grupos, los libros, hemos puesto carteles para señalar las zonas del proceso lógico de pensamiento y también hemos compartido lo que sabemos y consensuado qué queremos saber. La próxima semana nos queda planificar nuestra acción y ponernos manos a la obra. Tenemos ya muchas ganas de empezar y estamos seguros que nos va a salir muy pero que muy bién!
¡Venga, que nos ponemos en marcha!
dimecres, 1 d’octubre del 2014
Què fem en Matemàtiques?
Aquest curs hem començat estudiant els sistemes de numeració i hem descobert moltes coses com que el nostre és posicional i decimal, que els números es poden comparar, aproximar a una xifra o operar. També hem descobert que hi ha d'altres sistemes de numeració que en l'actualitat o no s'utilitzen o s'utilitzen menys i que en un moment de la història van ser també molt importants.
Ara, seguim amb els números però combinant-los per això estem estudiant les operacions amb números naturals. Malgrat que tota la vida les hem estudiat, hem descobert que les propietats ens serveixen per resoldre molts problemes de la vida diària i també per facilitar-nos el càlcul mental.
Per si voleu repassar algun concepte, ací teniu un enllaç a una web amb material de reforç del llibre que utilitzem a classe.
Les matemàtiques no són tan difícils com ens han fet creure, veritat?
Subscriure's a:
Missatges (Atom)