divendres, 27 de febrer del 2015

Jocs tradicionals i més...

A les classes d'alternativa ens ho estem passant molt bé. Cadascú de nosaltres, per parelles, hem ideat jocs que compartim amb els companys de la classe. El divendres passat vam baixar al pati a fer alguns jocs populars  i va ser divertit imaginar-nos els nostres pares jugant al carrer a aquells jocs de moviment. Ens va agradar tant que hem promés repetir algun altre dia i preguntar-ne als nostres avis per si ens en poden contar algun més (mira si és que estem pensant en escriure'ls per a que no es perden...)


Hui ha sigut el torn de Carla i Laura, elles han inventat un joc com el de l'oca però amb material escolar. Les fitxes érem nosaltres i féiem joc cooperatiu ja que era el grup qui guanyava o perdia. Ha sigut interessant i es nota que han hagut de treballar primer per pensar-lo i en acabant per elaborar-lo.




dilluns, 23 de febrer del 2015

Pilota Valenciana

Hui dilluns hem estat al Poliesportiu de Cocentaina per realitzar un taller d'un joc molt nostre, la Pilota Valenciana. Han vingut dos jugadors professionals i ens han explicat com es juga a les diferents modalitats alhora que ens feien veure com de difícil és viure d'aquest esport. Han portat materials que hem pogut examinar i un d'ells ens ha explicat la seua experiència com a pilotari professional. Ha sigut molt emocionant, especialment quan hem jugat nosaltres seguint les indicacions de Bea, la nostra mestra d'Educció Física. Per cert, ella també va ser pilotàire, i de les bones! Gràcies  per apropar-nos aquest esport tan noble a la nostra escola. Seguirem practicant!

 

dijous, 19 de febrer del 2015

Bombes, llapis i paper

Quina passada!

Hui hem anat a la Biblioteca Municipal a veure l'exposició Bombes, llapis i paper. Dolores ens ha explicat què va passar amb eixos xiquets i xiquetes que durant la Guerra Civil Espanyola van haver de deixar les seues cases i els seus amics i anar-se'n de colònies a un lloc molt allunyat de sa casa i de les seues famílies. Alguns ja no van tornar mai més. Aquestes coses les feia el govern de la República per protegir-los de les bombes, la guerra i la desolació que entre els anys 1936 i 1939 es vivia a tot el territori espanyol. Ha sigut increïble veure com eixos xiquets explicaven la seua realitat mitjançant els dibuixos, que per cert estaven molt ben fets. També ha sigut demoledor poder sentir un testimoni d'una xiqueta mentre, de fons, s'escoltaven les bombes caure damunt el seu poble. finalment ens hem posat al seu lloc i hem escrit unes cartes simulant que érem dos amics que vivíem realitats diferents; mentre un estava feliç a les colònies, l'altre permaneixia amb la seua família però sota la por dels atacs dels avions a Madrid. 
Ha sigut una experiència increïble i molt interessant. Hem de conéixer la història per evitar que torne a passar ja que la mort i la misèria no li agrada a ningú.
 








dimarts, 17 de febrer del 2015

Quines rosquetes!

Com cada dimarts després de Carnestoltes al nostre centre és tradició menjar-se rosquetes i aquest no podia ser menys. Pel matí estàvem un poc preocupats, pensàvem que no en tindríem per a tots perquè a les mestres se'ls havia oblidat recordar-ho a les dues classes i alguns no les van fer però no va passar res, vam compartir les que teníem i encara en van sobrar per a esmorzar l'endemà. 


Hem de donar les gràcies a totes les mares i pares que ens han fet rosquetes tots  aquests anys per aque poguem celebrar aquesta dolça festa. ara, mireu la pinta que tenien... pues això no és res comparat amb el sabor. Au, a gaudir-les! Bon profit!









 




dijous, 12 de febrer del 2015

L'enfarinador puja a classe

Hui dijous ha plogut, com tota la setmana i no hem pogut baixar a ballar al pati. Quina llàstima! No hem pogut veure la disfressa completa de bruixes i bruixots amb el mocador negre al cap del dilluns, la granera del dimarts, les calces de colors del dimecres i la verruga al nas del dijous. Però no tot ha sigut dolent, l'enfarinador, que eixe si que no ha fallat ni un dia i no se li'n passa una, s'ha adonat que alguns i algunes de sisé no portaven la disfressa completa així que ha pujat a classe i ens ha omplit a tots de farina. És de por!

dimarts, 10 de febrer del 2015

El Mag de Carnestoltes!

Un any més arriba el Mag Gran-Tan-Fan amb la seua màgia i el seu humor. Ha arribat promptet, abans del pati, i venia acompanyat dels músics de l'escola que tocant "En gener, en febrer, carnestoltes volem fer..." ens han vingut a buscar a les classes. Hem baixat tots corrent per les escales i, davant l'entrada de l'escola, ha llegit el seu parlament sota la mirada atenta de tots nosaltres. Enguany ens ha sorprés saber que les consignes de cada dia aniran acumulant-se i l'últim dia, el dijous, anirem completament disfressats d'un personatge d'allò més misteriós. De moment esta vesprada, si no plou, ballarem les danses amb un mocador negre al cap. Ja veurem com acaba la setmana. Feliç Carnestoltes i,
 a gaudir de la màgia de la festa!





dilluns, 9 de febrer del 2015

Una xerrada molt interessant

El passat divendres 6 de febrer ens va visitar el subinspector de la Policia Nacional Guillermo Martos i ens va donar alguns consells sobre com fer-nos contrasenyes segures i com fer un bon ús de les xarxes socials. També ens va parlar sobre el ciberassetjament i, la veritat, ens va espantar un poc ja que ens va fer veure els perills que té fer segons quines coses per la xarxa. Va ser una xerrada superinteressant i Guillermo va ser molt  amable i ens ho va explicar tot molt claret. A partir d'ara ja tenim més informació i sabem què podem fer i què no, tot està a les nostres mans!



dijous, 5 de febrer del 2015

Les preguntes del projecte "100 preguntes, 100 respostes (curiositats, rècords i més)"

Els Minibics de 6éA  hem estat treballant molt a l'escola per buscar tota la informació que cal per contestar aquestes preguntes però hi ha alguns companys i companyes que volen seguir buscant a casa així que, ací us deixem el document complet amb les preguntes, per si algú s'anima a treballar. Ànims!

dimecres, 4 de febrer del 2015

neva...

I no ens podem resistir a mirar com cauen les volves per la finestra!




dimarts, 3 de febrer del 2015

Què sabem dels Jocs Olímpics?

Hui hem conegut al Centre Cultural el Teular les experiències de Montse Puche (ex-jugadora olímpica d'handbol), de Javier Garcia (ex-olímpic a l'especialitat d'esgrima) i de Fernando Ramos (que està entrenant-se per a participar en els propers jocs olímpics de Rio en l'especialitat de salts de longitud). Tots tres ens han transmès els valors que aporta la pràctica de l'esport professional. Ha sigut molt emocionant conéixer les seues vivències als jocs olímpics i hem aprés que no hi ha fronteres per a les persones i que hem d'esforçar-nos molt per aconseguir els nostres somnis.

Després d'una interessant xerrada, hem anat al gimnàs del cole i ens hem trobat que hi havia una gran exposició amb la indumentària i alguns materials que s'utilitzen per a la pràctica de tots els esports olímpics que hi participen. Ha sigut divertit perquè alguns companys s'han posat mallots i barrets i s'han convertit per uns moments en jugadors olímpics.

Vertaderament ha sigut una jornada molt instructiva i ens ha fet reflexionar sobre la importància de ser bones persones encara que siguem "rivals" en alguna competició. Hem de donar-los les gràcies a Bea i a Lorena, les mestres d'Educació Física per pensar en aquesta activitat per a nosaltres.

Per cert, algú s'apunta a fer esport?




















dilluns, 2 de febrer del 2015

Arrugas

Hui hem acabat la pel·lícula que vam començar el divendres i que portava per títol Arrugas. Ens ha agradat molt perquè ens ha fet reflexionar sobre els sentiments de les persones majors. De seguida ens han vingut al cap algunes persones que coneixem bé, els nostres avis i àvies, oncles i ties, veïns i veïnes que algunes vegades es comporten d'una manera estranya o ens fan preguntes que ja saben la resposta. 

Ara comprenem un poc més als malalts d'alzheimer i com de difícil ha de ser per a ells veure que poc a poc van esborrant-se de la memòria aquells moments viscuts amb intensitat o aquells rostres que s'estimen. 

Ara també sabem que hem d'ajudar-los i respectar-los, que no ens hem de riure dels seus oblits i que hem d'intentar que siguen feliços la resta de la seua vida.