divendres, 21 de novembre del 2014

Una experiència inoblidable

Ahir vam visitar el Parc Natural de la Font Roja i vam poder gaudir d'un dia ple d'emocions. Vam conéixer a Pep, el tècnic  que ens va acompanyar una estona i amb ell vam aprendre que al parc hi ha més de 100.000 carrasques,  que la més antiga té més de 400 anys, que la natura s'ordena com un edifici de cinc plantes (arbres, arbusts, enfiladisses, herbes i molses i líquens. 
Vam navegar per damunt d'un mar de núvols i vam escoltar la veu de la natura. 

Com sempre diuen que una imatge val més que mil paraules, ací us en deixem algunes. Recordeu-les!

dimecres, 19 de novembre del 2014

Cinema a l'escola




Hui hem anat a veure la pel·lícula Tom Sawyer al Teular i ens ha agradat molt. L'hem vista en valencià i, al principi costava un poc d'entendre perquè no estem molt acostumats a visionar cinema en esta llengua però després, ens ha agradat molt. Ara només ens queda reflexionar sobre ella. 

dilluns, 17 de novembre del 2014

lluitant contra la peridontitis

Hui, com cada any, ha vingut a visitar-nos Lorena, la higienista dental i ens ha parlat de totes les malalties que poden contraure les nostres dents si no les raspallem correctament. La veritat  que després d'haver-la escoltada, i especialment després d'haver vist algunes fotografies, de segur que a ningú se li ocorre no rentar-se les dents en acabant de menjar, a que no?

dissabte, 15 de novembre del 2014

Eres únic-a i irrepetible!

El tema de l'assetjament escolar ens preocupa i molt així que hem decidit treballar-lo a les aules. Si voleu, podeu veure el vídeo totes les vegades que vulgueu i així poder comentar, en classe o en privat, tot allò que us preocupa o us intriga. Recordeu que tots i totes som diferents i especials en algun aspecte, no permeteu que ningú us impedesca ser vosaltres mateixos. 

clica per veure el vídeo

divendres, 14 de novembre del 2014

A l'assemblea de classe hem decidit revisar de nou les normes del Centre i per això les hem penjat tant al tauler de classe com ací al Blog. El proper divendres, les comentarem i decidirem si fa falta posar-ne alguna més, de moment, ací les teniu...


Normes del Centre

A L'ESCOLA...
  • Tots i totes mereixem respecte per això hem de parlar-nos amb un to de veu adequat i ajudar-nos sempre que siga necessari.
  • Cal utilitzar correctament les instal·lacions i deixar-les com ens agradaria trobar-les.
  • Recordem que si parlem fort pel corredor, molestem els qui treballen a les aules.

AL PATI
  • Abans d'eixir al pati, cal llençar els embolcalls dels entrepans o altres deixalles a les papereres de l'aula per evitar“visitants”molestos.
  • Evitarem entrar a les classes mentre dure l'esbarjo.
  • Podrem anar al servei als lavabos de la planta baixa de l'escola i als del gimnàs.
  • Utilitzarem la Rampa que està al costat de l'aula de música només quan siga necessari (pujar o baixar carros, si anem amb muletes...).
  • Accedirem al pati de baix per l'escala o per la rampa que està prop de la pista de pilota valenciana evitant així l'erosió del terraplé i algun que altre perill.
  • Mentre juguem no podrem menjar per evitar atragantaments.

MONOPATINS
  • Dins del recinte escolar no es pot circular amb cap tipus de vehicle amb rodes.
  • Si venim al centre en bicicleta o amb monopatí haurem de portar-nos una cadena i lligar-lo a l'aparcament de bicicletes.

MÒBILS I APARELLS ELECTRÒNICS
  • Dins l'escola no es pot fer ús dels mòbils o aparells electrònics.
  • Si els portem serà responsabilitat nostra i haurem de deixar-los apagats dins la motxilla.
  • Si els mestres els troben, els deixaran en direcció i hauran de vindre els/les pares/mares per ells.




dimecres, 12 de novembre del 2014

De nou a la Bilbioteca

Hui hem anat a la Biblioteca Municipal per seguir amb les sessions que estem realitzant amb Mª Dolores este trimestre. Venien amb nosaltres un fum de mestres (Sandra, Lourdes, Mateo, Mireia i Àgueda que, encara que este curs està amb els xiquets i xiquetes del Segon cicle, ha volgut vindre a acompanyar-nos i ens hem alegrat moltíssim).
Primer hem repassat algunes pistes que ja sabíem com on trobar les diferents parts d'un llibre (autor, títol, encapçalaments, índex), en acabant diferenciar entre enciclopèdia i monografia, diccionaris o Atles i finalment hem aprés a citar els llibres a la bibliografia. 
Aquesta sessió no ens ha resultat molt fàcil, per cert, però posarem interés en fer-ho bé quan citem els llibres en els nostres treballs i seguirem les indicacions de Mª Dolores per a no perdre'ns. 








dimarts, 11 de novembre del 2014

Més a prop d'Eslovàquia

Hui ens ha visitat Lenka, una jove eslovaca que ens ha ajudat a comprendre com d'important és conéixer altres cultures per afavorir la convivència. Ella ens ha explicat festes tradicionals del seu país, costums, tradicions, història, geografia... i hem aprés algunes paraules en la seua llengua. Ha sigut una vesprada molt interessant i tot gràcies a Laura Clemente que la coneixia i ens va proposar fa uns dies fer aquesta xerrada. 
Gràcies Lenka!

dissabte, 8 de novembre del 2014

un cop d'ull a l'art

Dimecres passat els xiquets i xiquetes de 6é vam tindre la sort de gaudir de les obres de tres grans artistes del nostre poble que ens obriren de bat a bat les portes dels seus tallers i ens ajudaren a entendre més i millor les seues obres. 


Moltes gràcies Moisés Gil, Luís Ardevínez i Norma Prats per compartir amb nosaltres la vostra espectacular obra. 


clica per veure el vídeo
Nosaltres us volem agrair la vostra dedicació fent un homenatge mitjançant les paraules i a continuació teniu un "pessic" d'alguns dels nostres pensaments. Esperem que us agraden.




ART ALS ULLS per Marta Sánchez Seguí

Avui els meus ulls han vist art. He aprés que Moisés Gil representa en les seues obres sentiments. Aquelles obres m'han despertat la inquietud, he vist que tenen diàleg i que tenen futur. Quan he entrat a la cova d'art on treballa Moisés, he sentit que l'art es treball, es mira des d'un punt de vista creatiu (imaginació). 
Seguidament he anat al Palau, he mirat i remirat aquelles boles per veure si eren de pedra, les feien servir per a les sarbatanes. Al pujar dalt, he estat rodejada de més de 25 escultures, era com si fóra una professional d'art, opinant i mirant d'un costat a l'altre què em deia aquella escultura. Un poc més a dalt hi ha un quadre que m'ha transmès tristesa per veure a aquells xiquets i xiquetes que moren cada dia a Turquia.
A l'acabar la visita pel Palau, hem anat a casa de Norma i Luís, feia olor a encens i quan ha posat música es sentia tranquil·litat. Norma i Luís treballen diferents materials. Ens acomiadem amb una foto per a recordar els moments.



PASSADÍS (art) per Adela Reig Vilaplana


Hui he començat un dia molt interessant. Quan he arribat al col·le he vist a Carme preparada per a començar. M'ha dit que se n'anàvem d'excursió, jaquetes, esmorzar, llibretes i, com no? les parelles. Hem anat per la carretera, em referisc a l'Avinguda País Valencià, fins entrar al carrer Major. Baixant cap a baix  veiem el taller de Moisés Gil, ell és l'autor de moltes escultures, ens obri la porta i ... Un món d'estàtues, la majoria eren homes. Em sente i tinc una barbaritat de preguntes i sentiments sobre les obres: Què volia dir cadascuna? Per què quasi totes eren homes? De quin materials estaven fetes? Em convida a obrir el seu taller que és una cosa molt gran i amb moltes escultures. Obri un motle i eix el rei, què curiós! I un bon acomiadament, que mai ve mal.

Esmorzem en el Pla de la Font i al Palau. Una vegada allí, ens separem per a veure el Palau i la casa de Luís Ardevínez. Entrem a la sala dels Corella i després anem a veure una exposició sobre el Palau. Pugem a l'exposició fixa de dalt, figures de pedra, de metall, tot era XULÍSSIM!!! Però quan baixem les escales, veiem l'antiga biblioteca, pugem tres escales, i ens trobem una exposició de fotos de l'abans i el després de Cocentaina.

Vaig a altra exposició, Luís i Norma tenen quadres molt bonics. Em posen música i encens que relaxen i els quadres de Norma són xulíssims i impressionants, amb tacte de fusta. Luís té un altre estil, és diferent, el seu és més abstracte, així i tot, és molt bonic i colorit, amb molts sentiments. Ens para la música i comencem a preguntar coses, ens deixa un full negre i fem un dibuix. 


 Després d'un gran dia, tornem a l'escola.

EXPO ART per Enrique Moltó Martínez


Hui, dimecres 5 de Novembre de 2014, he anat amb companyia de la resta del curs a veure unes exposicions d'art en què les obres eren de Moisés Gil, Agulló de Cocentaina, Norma Prats i Luís Ardevínez. En aquestes exposicions he vist escultures, quadres, manualitats en vertical, en horitzontal, i fins i tot un xiulet esculpit en forma de diferents cares.



Aquesta experiència m'ha paregut divertida i educativa, i espere que repetim.



L'ART A COCENTAINA per Alejandro Campos Giner

El dia 5 de novembre del 2014, les classes de 6é hem anat a veure dos museus d'art. Primer hem anat al de Moisés Gil. A mi m'ha agradat moltíssim una figura d'un home baixant les escales. Després hem anat al lloc on ell fa la “màgia”, m'he quedat bocabadat quan he vist eixe art i eixa màgia eixir de les seues mans. Quan hem acabat la visita a eixe museu hem anat a un altre, també era xulo perquè tenia obres d'art magnífiques, cadascuna volia dir alguna cosa. Totes eren boniques però hi ha una que a mi m'ha agradat molt, és un elefant fabricat amb restes de coses que pareix que ja no servixen per a res, com per exemple: bolis, taps, etc... Quan s'ha esgotat el temps de la visita, hem realitzat un dibuix abstracte amb guix en un full negre gran, per a que tots poguérem fer el dibuix. Seguidament, hem anat al Palau i hem gaudit d'una explicació molt bona. Hem vist que l'home es fa més quadrat, en canvi, la dona ha de ser rodona, suau. Hem vist també, una maqueta del Palau molt xula. Per últim, nosaltres hem anat a classe per recordar allò que hem viscut.

M'ha agradat moltíssim que els dos museus foren diferents. Per exemple, el de Gil és de figures i el de Ardevínez és d'obres abstractes, però els dos són perfectes per a mi.

Ha sigut un dia emocionant.


divendres, 7 de novembre del 2014

sobre la introducció del Padró Municipal






Últimament no parem de fer investigacions i ara ja toca arreplegar dades i anar donant forma al nostre treball. Hui hem estat construint la Introducció amb les dades que Susi ens va proporcionar a la visita guiada. Hem acordat els elements que haurien de formar part d'aquesta informació i, com no hem pogut acabar-lo, ací us deixem els acords per si voleu anar pensant... 

  INTRODUCCIÓ


  1. Dades que hem trobat al padró municipal.
  2. Com era Cocentaina en aquell any: Quins oficis hi havia
  3. Successos (Revolució Francesa i Revolució Industrial)
  4. Pas de l'Edat Mitjana a la Contemporània
  5. Parlar del treball i de l'explotació infantil
  6. L'escola
Bon cap de setmana!

dijous, 6 de novembre del 2014

Benvinguda, Mireia!

Aquesta setmana hem conegut a Mireia. 

Sabem d'ella que és molt simpàtica, que viu a Cocentaina, és monitora dels Júniors, li agrada la dansa i és Treballadora Social, una professió molt bonica perquè necessita escoltar els demés per buscar solucions als seus problemes. Ha vingut, una temporadeta a ajudar-nos i ens sentim molt afortunats. 
Esperem que t'ho passes bé amb nosaltres. Benvinguda!

dimarts, 4 de novembre del 2014

Passejant per Cocentaina

El dimecres passat vam realitzar de la mà de Susi Orts una visita molt interessant pel nostre poble. 

Nosaltres estàvem investigant el Padró municipal de Cocentaina de l''any 1892 i ens vam trobar que no sabíem massa coses d'aquella època per això vam haver de buscar ajuda. Tenim la sort de conéixer a Susi, la mare d'Andreu Barceló que, a més de ser bibliotecària, també ha estudiat història per això ens va ajudar moltíssim a resoldre els nostres dubtes. Ella ens va contar com era la societat del moment, com vivien i en què treballaven i ens va aclarir com passem de l'Edat Mitjana a la Contemporània. Vam començar la visita al barri de Fraga i vam acabar davant del Bosco I la qual cosa ens va sorprendre perquè normalment anem pel centre. Vam recórrer el poble fixant-nos en el nom dels carrers i vam descobrir com en pocs anys ha canviat moltíssim el seu aspecte.

Ho vam passar molt bé i ara estem aprofitant tota la informació que va compartir amb nosaltres per a concloure el nostre treball d'investigadors. Per cert, està costant-nos un muntó però val la pena perquè llegir aquest document ens està ajudant a comprendre i a estimar-nos més el nostre poble. 

Moltes gràcies Susi, sense tu, no hauria estat possible!


dilluns, 3 de novembre del 2014

clica per entrar


Us proposem un joc; 
entreu a esta web i treballeu el relleu i els països d'Europa. 
A veure si us transformeu en uns savis d'aquest continent!